Frontbalk rond Espen 80*108*2400 mm

80*108*2400 mm

Frontbalk rond Espen 80*108*2400 mm
75.58 Weergegeven prijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten
Espen banklatten
Geschikt voor de bouw van uw sauna. Deze banklatten zijn massief: uit één stuk hout gemaakt. Espen hout is een wit/gele houtsoort die later wat licht-gouder kleurt. Het is een relatief zachte houtsoort. Hierdoor zal het hout niet splinteren, maar kleine, zachte vezels achterlaten bij bewerking.

Dichtheid & onderhoud
De dichtheid van Espenhout is hoger dan bijvoorbeeld Abachi, waardoor het hout wat warmer kan aanvoelen. Een voordeel van een hogere dichtheid is dat het hout minder vuil opneemt. Na een keer goed schuren zien de banken er weer als nieuw uit.

Espen is een relatief zachte houtsoort. Hierdoor zal het hout niet splinteren. In plaats daarvan zal het kleine, zachte vezels krijgen bij bewerking of schade. De dichtheid van Espenhout is hoger dan bijvoorbeeld van Abachi, waardoor het hout wat warmer aanvoelen kan. Een voordeel van een hogere dichtheid is dat het hout minder vuil opneemt. Na een keer goed schuren zien de banken er weer als nieuw uit.
9

Plus- en minpunten

Beknopte eigenschappen
Knoestvrij
Massieve espen frontbalk
Makkelijk te bewerken
Kopmaat 80*108 mm
Vlek vorming
Afgeronde randen
Glanst
Deze frontbalk wordt gebruikt voor als u een afgeronde bank wilt. De banklatten zijn van zichzelf al afgerond. Deze frontbalk zorgt voor een ronder uiterlijk.