Verschillende materialen

Voor het maken van een sauna kunt u uit erg veel verschillende materialen kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout, glas, steen en nog veel meer materialen. In deze pagina vindt u veel informatie over de mogelijke materialen. Daarbij zijn ook de verschillende voordelen en nadelen genoemd.

Staat het materiaal dat u wilt gebruiken niet o deze pagina; maar wilt u er toch meer over weten? Onze experts kunnen u altijd meer vertellen.

Neem contact op met ons

Hout voor in de Sauna

De meeste sauna's worden gemaakt van hout. Er zijn een hele hoop verschillende houtsoorten. Maar niet alle houtsoorten zijn geschikt om in de sauna geplaatst te worden. Ook zijn niet alle hout soorten geschikt voor dezelfde doeleinden. 

Hieronder vindt u een korte omschrijving van de houtsoorten die wel geschikt zijn voor uw sauna. En waar de houtsoorten voor worden toegepast.  Hieronder vind je de houtsoorten die wij doorgaans binnen korte tijd kunnen leveren. We hebben ook nog andere houtsoorten. Daarvan kan de levertijd wel wat langer oplopen

Verschillende soorten hout voor in de Sauna

Glas voor in de Sauna

Glas in de sauna is erg mooi. Het kan een kleine ruimte een erg ruimtelijk beeld geven. De elegante glazen wanden zorgen ervoor dat u de sauna betrekt bij de ruimte waarin deze geplaatst is. Of dit nu een badkamer, slaapkamer of in de tuin is. Dat maakt niet uit. Het glas maakt de sauna ruimtelijker en voorziet de sauna overdag van veel en mooi natuurlijk licht. 

Voor de sauna is het altijd van belang dat u gehard veiligheidsglas van minimaal 8 mm dik gebruikt. Het type glas heeft niets te maken met de isoleer waarde. Maar met de veiligheid. Het geharde veiligheidsglas is beter bestand tegen de hoge temperaturen. En tegen de temperatuurwisselingen. 

Verschillende soorten glas

Voor in de sauna wordt er vaak gekozen tussen blank (helder) glas, brons glas of grijs glas. Alle drie deze glastypes zijn transparant. U kunt er goed doorheen kijken. Het bronze en grijze glas geven iets meer privacy wanneer het buiten en binnen donker is. Het is ook mogelijk om gematteerd glas te gebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden van de glassoorten. 

Steen voor in de Sauna

Steen is vaak erg mooi in de sauna. Of dit nu een marmer steen, speksteen, zouttegel of een beton look is. Elke steen heeft zijn eigen kwaliteiten voor en nadelen. Over speksteen en zouttegels vind u hieronder wat extra informatie en afbeeldingen.