Domotica en sauna's

Wat is Domotica?
Domotica is het gebruik van techniek om huizen slimmer te maken, waardoor het leven gemakkelijker wordt. Denk daarbij aan simpele dingen, zoals automatische lichtschakeling, op afstand de oven voorverwarmen of de verwarming automatisch lager zetten als er in huis geen beweging is. Maar het kan nog slimmer: keukenvoorraad kan worden bijgehouden of camerafeedback wordt automatisch naar uw telefoon doorgezonden bij onverwachte beweging.

Domotica en sauna's
Ook een sauna kan via domotica bestuurd worden. Ondanks dat er nog weinig aanbieders zijn van bedieningspanelen geschikt voor het besturen via een enkel domotica-systeem, is dit toch een hot topic binnen de saunabouw. Domotica kent echter wel een groot probleem.

Communicatieprotocollen
Omdat er ontzettend veel communicatieprotocollen zijn binnen domotica en deze nog volop in ontwikkeling zijn, kan het zijn dat bepaalde apparaten niet aan te sturen zijn via een enkel domotica-systeem. De software die bepaalde techniek moet verbinden, werkt (nog) niet optimaal en gaat misschien nooit optimaal werken.

Aanbieders van domotica
Juist omdat dit probleem zo groot kan zijn, biedt alleen Tulikivi op het moment bedieningspanelen direct geschikt voor domotica aan. Door de onzekerheid of het zou werken met uw domotica, bieden wij Tulikivi niet aan op de website. Wilt u Tulikivi producten bestellen, dan kunt u hierover contact opnemen met ons.

Comfortabel alternatief
Toch zijn er stiekem veel alternatieven beschikbaar, die niet direct geïntegreerd zijn in een domotica-systeem maar wel onder de noemer domotica vallen. Het beste voorbeeld daarvan is de HUUM UKU. Door de GSM of WiFi-modellen van het bedieningspaneel met het internet te verbinden en de HUUM app te downloaden in uw Google Play store of uw IOS appstore, kunt u op afstand de sauna vast voor laten verwarmen. Dan kunt u er bijvoorbeeld direct instappen als u thuiskomt van uw werk.

En het mooiste hiervan? De HUUM UKU werkt op bijna alle kachels, ongeacht het merk. De enige vereisten is dat hij binnen het vermogensbereik valt van uw kachel en de kachel aangestuurd moet worden via een niet-meegeleverd bedieningspaneel (in verband met dan mogelijk ingebouwde printplaten voor het meegeleverde paneel).

Twijfelt u toch over de mogelijkheid over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Let op! Het inschakelen van de kachel op afstand kan brandgevaarlijk zijn. U kunt dan niet zien of er brandbare materialen op de kachel liggen. Zorg dat u zeker weet dat de kachel en de sauna vrij zijn van brandgevaarlijke producten. Het inschakelen van de kachel op afstand is altijd op eigen risico.