Helo

Helo is een Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van saunakachels. Ze zijn een van de grootste producenten op het moment, omdat ze verschillende types saunakachels ontwikkelen. Van simpelere, goedkopere varianten tot verfijnde techniek, afgestemd op het verschaffen van de meest luxe sauna-ervaring.

Helo brengt kachels uit in 5 verschillende modellen: D, DE, DET, STJ en STS.

De D-modellen worden geleverd zonder besturingstechniek ingebouwd. U bent dus vrij om een besturingssysteem naar keuze aan te sluiten op de kachel.

De DE en DET-modellen hebben de voeding van het bedieningspaneel in de kachel ingebouwd zitten. U bent dus beperkt in de mogelijkheden van de beschikbare bedieningspanelen. Niet alleen is het niet langer mogelijk om besturingen van een ander merk te gebruiken, maar u bent ook nog eens afhankelijk van de ingebouwde techniek. De DE-modellen is een oudere variant en werkt met een simpel bedieningspaneel uit de Helo Midi en Digi series. De DET-modellen werken alleen met de nieuwere, mooiere Helo T1, T2 en EC50.

De STJ en STS-modellen hebben ingebouwde knoppen op de kachel zitten voor de besturing. U heeft er dus geen bedieningspaneel bij nodig. Ook zit de thermostaat ingebouwd. Het verschil is enkel de gebruikte techniek. De STJ-modellen hebben een mechanische timer. De STS-modellen zijn volledig elektrisch.

Al onze saunakachels worden geleverd inclusief saunastenen!