Saunaschroten

Het gebruik van schroten
Wanneer u een sauna gaat bouwen, heeft u schroten nodig voor de afwerking van uw wanden. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor verwerking in de sauna. Saunahout moet aan twee eisen voldoen: Het moet goed gedroogd zijn en zo smal mogelijke jaarringen hebben. Dan werkt het hout veel minder en is het van hogere kwaliteit.

Onze houtsoorten
Wij hebben een aantal houtsoorten voor de bouw van sauna's voor u geselecteerd. Deze saunaschroten of schrootjes zijn van speciale houtsoorten, die aan bovenstaande eisen voldoen. Hieronder ziet u ons overzicht. Natuurlijk proberen wij op onze website een goed beeld van de schroten te geven, maar u kunt de kwaliteit en afwerking nog beter bepalen als u bij ons de schroten komt bekijken.
1. Scandinavisch vurenhout
De meest bekende en klassieke houtsoort voor de bouw van sauna's is vurenhout. Vurenhout is er in veel verschillende soorten, afhankelijk van de herkomst. Vurenhout van bomen uit koudere gebieden is vaak van hogere kwaliteit. Om deze reden bieden wij u Nordische fichte schroten. U herkent deze houtsoort aan de goud-gele kleur en de karakteristieke noestjes in het hout. Dit creëert een klassieke, speelse afwerking van uw sauna.
2. Noestvrij espenhout of elzenhout
Voor de modernere sauna's wordt vaak gekozen voor een strakkere, noestvrije houtsoort. Espen- en elzenhout zijn hier twee goede voorbeelden van. Espenhout kunt u herkennen aan de witte kleur met subtiele vlammen in het hout. Elzen is een lichte, bruin/roze houtsoort en heeft eveneens subtiele vlammen in het hout. Beide houtsoorten zijn van hoge kwaliteit en speciaal geschikt voor het bouwen van sauna's.