Paneel Essen Puur

Gefineerd plaatmateriaal, Formaldehype vrij, 2500x1500 mm

Paneel Essen Puur
Prijs op aanvraag Weergegeven prijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten
Essenhout heeft een lichte kleur en is een ringporige houtsoort met een uitgesproken vlamtekening, deze soort wordt vanwege de vele specifieke eigenschappen al eeuwen toegepast. Essen heeft een groot aandeel spinthout, in tegenstelling tot bijvoorbeeld eikenhout wordt niet het duurzame kern- maar het lichtere spinthout verhandeld, verkerning van het essenhout treed pas op na ongeveer 60 jaar.

Ondanks het gewicht en hardheid doen vermoeden is het essenhout geen houtsoort die onbehandeld buitenshuis kan worden toegepast. De grote houtvaten zijn verantwoordelijk voor de uitgesproken houttekening. Op het moment dat essen fineer wordt gesneden of het hout wordt aan gezaagd komen de houtvaten open te liggen. Deze geopende vaten geven het essenhout de zo kenmerkende structuur die duidelijk zicht- en voelbaar is. Essenhout is flexibel, schokbestendig en hard.

Vanaf 4 platen te bestellen.
Op bestelling leverbaar

Plus- en minpunten

Beknopte specificaties
Luxe uitstraling
18 x 1500 x 2500 mm
Speciale houtsoorten
Dosse gesneden
Formaldehyde vrij (niet extra toegevoegd)
4-6 weken levertijd
Niet goedkoop


Vanaf 4 platen te bestellenDe houtpanelen die wij verkopen hebben een natuurlijk fineer laag. Omdat deze fineer laag van hout wordt gemaakt, is elk paneel anders. Er wordt met een Fineerboek gewerkt om zo min mogelijk kleur en kwaliteitsverschil te hebben. Het is erg lastig om vanaf een afbeelding te kiezen wat voor hout u in uw sauna wilt. Wilt u het product in het echt bekijken. Dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Hiervoor kunt u het contact formulier invullen.