Paneel Eiken Europees gerookt

Gefineerd plaatmateriaal, Formaldehype vrij, 2500x1500 mm

Paneel Eiken Europees gerookt
Prijs op aanvraag Weergegeven prijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten
Europees eiken, Quercus petraea (de wintereik) en Quercus robur (de zomereik) zijn de bekendste eikenhout soorten. De wintereik groeit slanker en rechter, heeft een langere bladsteel en kleinere eikel dan de zomereik. Eikenhout wordt donker gekleurd door het te roken. Bij dit proces wordt eikenhout, veelal eiken fineer, in een afgesloten ruimte in contact gebracht met ammoniakdampen, de reactie met looizuur geeft het eiken fineer een donkere kleur. Eiken fineer wordt geproduceerd in dosse, halfkwartiers en kwartiers. Een mix van deze eiken fineer snijwijzen wordt massief ogend genoemd en geeft een natuur getrouw beeld.

Bij kwartiers eiken fineer dient rekening te worden gehouden met de aanwezigheid van spiegels die los kunnen komen en of problemen opleveren bij de afwerking van het eiken plaatmateriaal.

Vanaf 4 platen te bestellen.
Op bestelling leverbaar

Plus- en minpunten

Beknopte specificaties
Luxe uitstraling
18 x 1500 x 2500 mm
Speciale houtsoorten
Dosse, halfkwartiers en kwartiers gesneden
Formaldehyde vrij (niet extra toegevoegd)
4-6 weken levertijd
Niet goedkoop


Vanaf 4 platen te bestellenDe houtpanelen die wij verkopen hebben een natuurlijk fineer laag. Omdat deze fineer laag van hout wordt gemaakt, is elk paneel anders. Er wordt met een Fineerboek gewerkt om zo min mogelijk kleur en kwaliteitsverschil te hebben. Het is erg lastig om vanaf een afbeelding te kiezen wat voor hout u in uw sauna wilt. Wilt u het product in het echt bekijken. Dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Hiervoor kunt u het contact formulier invullen.