Paneel Ebben Afrikaans

Gefineerd plaatmateriaal, Formaldehype vrij, 2500x1500 mm

Paneel Ebben Afrikaans
Prijs op aanvraag Weergegeven prijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten
Afrikaans ebben komt voor in West-Afrika en is onder andere beschikbaar als: Gabons, Nigeriaans en Kameroens ebben. Ebbenhout uit Gabon wordt gezien als het “echte” zwarte ebben maar is zeer beperkt beschikbaar, deze soort is bekend van pianotoetsen. De Afrikaanse ebbensoort die het meest wordt gebruikt komt uit Kameroen. Afrikaans ebben wordt gekenmerkt door het bijna zwarte kernhout en kan onregelmatige crème kleurige accenten bevatten. Op het kwartierse vlak geeft deze kleurnuance een grillige strepen tekening, het dosse hout kan worden opgesierd door een mooie vlamtekening.

Fineer wordt geproduceerd uit geselecteerd rondhout, fineer stammen genoemd. Deze stammen worden gesneden op een dikte van ca. 0,7 mm. Het gesneden fineer wordt verpakt in pakketten (fineerboeken) bestaande uit ca. 25 vellen. Tijdens het productieproces worden de fineerboeken recht gesneden en ontdaan van eventueel gebrek waarna het gevoegd wordt (in de breedte verlijmd) tot een fineervel en geplakt op een basismateriaal.

Vanaf 4 platen te bestellen.
Op bestelling leverbaar

Plus- en minpunten

Beknopte specificaties
Luxe uitstraling
18 x 1500 x 2500 mm
Speciale houtsoorten
Kwartiers gesneden
Formaldehyde vrij (niet extra toegevoegd)
4-6 weken levertijd
Niet goedkoop


Wordt snel heet


Vanaf 4 platen te bestellenDe houtpanelen die wij verkopen hebben een natuurlijk fineer laag. Omdat deze fineer laag van hout wordt gemaakt, is elk paneel anders. Er wordt met een Fineerboek gewerkt om zo min mogelijk kleur en kwaliteitsverschil te hebben. Het is erg lastig om vanaf een afbeelding te kiezen wat voor hout u in uw sauna wilt. Wilt u het product in het echt bekijken. Dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Hiervoor kunt u het contact formulier invullen.