Paneel Bamboe

Gefineerd plaatmateriaal, Formaldehype vrij, 2500x1500 mm

Paneel Bamboe
Paneel Bamboe
Prijs op aanvraag Weergegeven prijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten
Bamboe behoort tot de familie van grassen en is één van de snelste groeiers in het plantenrijk. De productie van bamboe heeft een tal van voordelen; bamboe sterft niet na de kap, de bamboe stengels groeien snel en na vijf jaar kan de “stam” een hoogte bereiken van circa vijfendertig meter en is dan kaprijp. Bamboe productie wordt gezien als een biologische en natuurlijke houtvervanger.

Om bamboe fineer en bamboe panelen te maken worden de holle bamboe stammen in de lengte tot smalle stroken van ca. 10 mm breed gezaagd en geschaafd waarna deze bamboe delen in zowel de lengte als breedte aan elkaar worden verlijmd. Het beeld dat ontstaat heet bamboe side pressed.

Van origine is bamboe geelachtig van kleur. Doordat het stomen van het hout wordt de kleur licht bruin.

Vanaf 4 platen te bestellen
Op bestelling leverbaar

Plus- en minpunten

Beknopte specificaties
Luxe uitstraling
18 x 1500 x 2500 mm
Speciale houtsoorten
Side Pressed
Formaldehyde vrij (niet extra toegevoegd)
4-6 weken levertijd
Niet goedkoop


Vanaf 4 platen te bestellenDe houtpanelen die wij verkopen hebben een natuurlijk fineer laag. Omdat deze fineer laag van hout wordt gemaakt, is elk paneel anders. Er wordt met een Fineerboek gewerkt om zo min mogelijk kleur en kwaliteitsverschil te hebben. Het is erg lastig om vanaf een afbeelding te kiezen wat voor hout u in uw sauna wilt. Wilt u het product in het echt bekijken. Dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Hiervoor kunt u het contact formulier invullen.