Houtsoorten sauna's

Houtsoorten sauna's

Voor het bouwen van een sauna heeft u hout nodig. Het is belangrijk om te weten wat u precies wilt. Er zijn een hoop verschillende soorten hout mogelijk. Hieronder vindt u een korte omschrijving over de verschillende houtsoorten die wij aanbieden. Meer informatie vindt u op de desbetreffende pagina.

Cederhout        
De western rode ceder, ook wel Pacific rode ceder genoemd, is perfect voor sauna's omdat het geen hars afscheid of oververhitting raakt, ook is de rood cederhout waterafstotend. Rode ceder staat bekend om zijn aangenaam rijke aroma en zijn prachtige roodachtige kleur met een reeks natuurlijke tinten.

Elzenhout        
Dankzij zijn roodachtige toon en aangename textuur is elzenhout populair als afwerkingsmateriaal in sauna's. De els is winterhard en waterafstotend en hij raakt niet oververhit.

Espenhout        
Espenhout is een ideaal saunamateriaal omdat het geen hars afscheidt, splinters maakt, of te heet wordt. De karakteristieke lichte toon en gladde textuur geven het en aantrekkelijk uiterlijk en maak het perfect om te schilderen. Dit hout is knoestvrij

Essenhout        
Amerikaans essenhout is waardevol, duurzaam, sterk en decoratief, met een aantrekkelijke textuur die prachtig past bij de buitenmuren van de sauna.

Grenenhout        
Grenenhout wordt meestal gebruikt voor de buitenmuren. Het hout reageert goed op thermische modificatie. Dit zorgt voor een exclusieve en luxe uitstraling.

De snelle groei en uitstekende kwaliteit van grenenhout maakt het een van de meest gecultiveerde naaldsoorten. Zonder zichtbare knopen scheidt het hout geen hars en splinter af. En is het hout minder gevoelig voor oververhitting. Hierdoor is het hout erg geschikt voor saunabanken

Zacht hout met een grove nerf en een licht gele kleur.  Dit hout is niet alleen duurzaam en knoestvrij, maar ook ideaal voor sauna’s omdat het hout niet krom trekt.

De magnolia heeft een romige, gouden tint met donkere gebieden en een karakteristiek patroon met overeenkomsten met de es.


Populierenhout        
De populier is natuurlijk bleek geel van kleur, met een gladde textuur. Omdat het vergelijkbaar is met esp, is het perfect voor de sauna - het hout heeft geen zichtbare knoesten en het splintert niet, scheidt geen hars af en raakt niet oververhit.

Vurenhout        
Het hout van de fijnspar is bijna wit, met een lichtgele ondertoon - het is een van de lichtste naaldbossen. Vurenhout wordt vaak gebruikt als hout en voor sauna's heeft het over het algemeen de voorkeur voor buitenmuren. De houtsoort kenmerkt zich door de vele knoesten en de jaarringen die ver uit elkaar zijn door de snelle groei van de bomen.