De keuze voor een saunakachel

De keuze voor een saunakachel
Bij het samenstellen van de sauna is het van belang dat u de juiste saunakachel voor uw sauna kiest. Door een groot aanbod en een berg aan technische gegevens kan deze keuze lastig zijn. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u eenvoudig de beste saunakachel kiest voor uw sauna.

Bij de aankoop van ieder product draait het om drie factoren: Waar moet het product aan voldoen, wat zijn mijn mogelijkheden en wat wil ik precies. Ook bij saunakachels maakt u aan de hand van deze factoren uw keuze.

Waar moet het product aan voldoen?
In principe is er maar één echt belangrijk technisch aspect wat een rol speelt bij de keuze voor een saunakachel: de kachel moet de sauna op temperatuur kunnen houden. In deze eerste stap maakt u een lijst van kachels die geschikt zijn voor de afmetingen van uw sauna. Bij al onze kachels vindt u voor welke inhoud zij geschikt zijn.
Weet u niet welke afmetingen uw sauna heeft? Op deze pagina vindt u hoe u de inhoud van uw sauna berekenen kunt.

Wat zijn mijn mogelijkheden?
U heeft nu een lijstje met kachels die uw sauna kunnen verwarmen. Dan zijn we er echter nog niet. De volgende vraag die u moet beantwoorden, is: past de kachel wel in mijn sauna? Daarbij moet u op twee dingen letten.

Afmetingen van de kachel
Allereerst heeft de saunakachel zelf bepaalde afmetingen. De eerste vraag is dus of de saunakachel wel op de aangewezen plaats past.

Veilige afstanden
En dan misschien het belangrijkste punt: houdt u dan wel genoeg afstand over tussen de sauna en brandbare materialen? Om deze redenen mag de saunakachel niet te dicht bij banken, wanden of plafonds staan. Past de saunakachel niet? Misschien is het mogelijk in de indeling van de sauna iets te verschuiven.

Wat wil ik precies?
Nu u weet welke saunakachels passen in uw sauna, is het nog de vraag wat u precies wilt. Denk bijvoorbeeld aan het model, de manier van aansturing, intensiteit van gebruik of de prijs. Nu is het slechts nog een kwestie van wegstrepen.

Als het goed is, heeft u nu de keuze voor een saunakachel kunnen maken. Mocht u er zelf toch niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het zoeken naar een bijpassende saunakachel.