Infraroodsauna

Infraroodstraling

Infraroodstraling is een unieke ervaring in de sauna. Anders dan met een kachel, wordt de warmte op de huid gestraald. De ruimte zelf zal daardoor veel minder warm worden.

Verschillende soorten straling

In principe zijn er drie soorten straling. Deze worden korte golf straling, midden golf straling en lange golf straling genoemd. Het verschil tussen deze soorten straling is hoe diep de hitte in de huid doordringt.

Lange golf straling

Lange golf straling is de zwakste straling. Deze dringt niet diep in de huid door. U zult vooral aan de buitenkant warmte voelen. Het duurt langer voordat deze straling de huid volledig opgewarmd heeft. Daardoor kunt u langer van een infraroodsauna genieten.

Korte golf straling

Korte golf straling is ontzettend sterk. Dit wordt vooral in ziekenhuizen gebruikt. Onzorgvuldige, langdurige blootstelling aan korte golf straling kan ernstige brandwonden veroorzaken. Deze komt alleen terug in full-spectrum stralers. Hierin wordt maar weinig korte golf straling gebruikt, waardoor het langer plezierig blijft. De rest wordt aangevuld met midden golf en lange golf straling. Wel wordt aangeraden full spectrum stralers op een dimmer aan te sluiten, zodat ze gedimd kunnen worden na een kwartier tot twintig minuten.