Een Sauna Bouwen in de Badkamer

Een sauna in de badkamer
De badkamer is een ideale locatie voor een sauna. Het is vaak lekker te combineren met een luxe bad. Ook is het een locatie waar je je makkelijk af kan zonderen van medebewoners. Afzuiging is in modernere huizen vaak al ingebouwd. Wel zijn er een aantal extra punten waarmee u rekening moet houden bij de bouw van een sauna op de badkamer.

Vocht
Ondanks dat er afzuiging aangesloten kan zijn, blijft de badkamer een ontzettend vochtige ruimte. De overdaad aan vocht in deze ruimte is ontzettend slecht voor hout. Om aangevreten kozijnen te voorkomen, wordt er bij saunacabines in een badkamer meestal gebruik gemaakt van aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen hebben een groot voordeel tegenover hout: het wordt niet aangetast door vocht. Daardoor rotten aluminium kozijnen niet weg. Daar is aluminium zeer goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Daarbij is aluminium ontzettend duurzaam. Het gaat tot wel drie keer zo lang mee vergeleken met hout. Dit alles zal er dan ook niet voor zorgen dat het aluminium op een of andere manier gaat werken.

De deurknop
Saunadeuren hebben vaak een houten deurknop. Ook dit is in een vochtige ruimte niet verstandig. Daarom wordt bij onze aluminium kozijnen voor een sauna altijd een deurknop geleverd die aan de buitenzijde van roestvrijstaal is en aan de binnenzijde van de cabine van hout.

Ventilatie
Afzuiging staat niet gelijk aan ventilatie. Goede ventilatie wordt gecreëerd door een kleine opening voor luchtaanvoer onder de saunakachel aan te leggen en de opening voor luchtafvoer bovenin, aan de andere kant van de sauna te maken. Daardoor wordt de warmte goed door de sauna verspreid en zorgen de temperatuur en bijbehorende luchtstroom voor voldoende frisse lucht.